Den kalde krigen

Er vi på vei dit nå? For å være ærlig så føles det slik..Når jeg tenker den kalde krigen, så tenker jeg at den varme følelsen vi har for hverandre går over i kalde følelser. Vi begynner å bygge murer opp for hverandre, vi begynner å beskytte oss mer mot noe vi ikke helt kjenner til som vi kanskje tenker at det ikke er godt for oss..Som at vi missforstår hverandre og lager noe kaldt over det..Jeg prøver bare å se her..få mer oversikt i hva som skjer med oss mennesker. Vi trenger så uendelig mye kjærlighet men vi velger å fokuserer på å vike ifra det..

I går var jeg ,Sune og Elias å gikk nede ved havnen her i Kristiansand, vår største drøm er å få oss en seilbåt å reise ut i verden og kjenne på det å virkelig leve livet vårt fult ut. Vi kommer til båtene som har blitt satt på vannet og vi ser en eldre mann står å klargjører båten sin for sesongen. Sune sier til meg spørr han om å få se i båten hans og i reaksjon så svarer jeg blankt nei. Jeg spørr ikke en fremmed mann om å det, han må jo tro jeg er helt tullerusk. Men jeg tenkte bare " Tenk om jeg fikk se i den båten, det hadde vært fantastisk" Åpningen kom, mannen sa hei til oss og begynte å prate masse med oss..Han var så snill og åpen! En mann på 78 år som hadde virkelig levd livet sitt,fått oppleve det å være ett menneske møtte oss med ett smil og interesse. Jeg ble så utrolig varm i hjerte mitt av denne mannen. Jeg spurte pent om jeg kunne få se i båten hans og fikk full omvisning med stor glede. Denne mannen fikk meg til å tenke..Tenke på mennesker vi møter i hverdagen og hvordan vi er mot hverandre. Som jeg opplever kunne ha vært mye bedre. Vi er ikke særlig i møtekommende eller åpen..vi er heller redd og innelukket..

En dag var jeg på dugnad med Niklas å plukket søppel langs veien og da gikk jeg sammen med ei veldig hyggelig dame og vi snakket godt sammen.Hun har bodd her i mange år også spørr jeg henne om det er vanskelig å komme i kontakt med mennesker her ( Jeg spørr fordi jeg opplever det) Så sier hun at familien hennes har bodd i ei gate i 12 år og de er stadig på hils med naboene, de snakker ikke sammen..Jeg kjente en tristhet over det, for det er faktisk bare trist. 

Vi er på lekeplassen, men det er bare oss..det er stille. Jeg jogger meg en tur i skogen og sier hei til mennesker som gjør det samme og de blir helt forfjamset , vi sitter bak skjermen og spyr ut kritikk,vi leter etter feil hos andre for å føles oss bedre,vi fokuserer mer på å ta hverandre enn å løfte hverandre opp,lager våre fantastiske fantasi liv, vi låner fine ord av andre,vi strever og strever etter å ha det godt men få skjønner at det går i feil retning.

Mennesker søker hjelp overalt, de tenker at det er noen som bare kan fjerne bort smerten de lever med helst i går, de orker heller ikke å ta innover seg livet lengere..som at de har gitt opp. Også lever de i disse dårlige mønstrene, de kanskje ikke klarer å komme seg ut av. 

Jeg har prøvd i mange mnd på å forstå hva som skjer,men får hele tiden beskjed om å ikke prøve å forstår..La det være, det ligger universielt..Hold roen,mediter,være fokusert i deg selv og dine handlinger, vær ærlig mot deg selv og andre,ikke del så mye av deg selv til mange ( det vil gi deg dårlige følelser for deg selv pga disse energiene som er akkurat nå) Ikke prøv å vær normal, vær deg selv.

Det røsker godt i disse energiene nå,så kanskje det er lurt å vente med å ta avgjørelser for tiden..For dette vil jo selvfølgelig gå over,men hvor er vi mennesker da i oss selv? Lander vi uten frykt og negativitet men med masse godhet for hverandre? Jeg håper det..

Alt godt ♥
5 kommentarer

Bente

13.05.2015 kl.11:03

Takk for at du deler sannheten. Det er så sant som du beskriver. Håper på at disse energiene endrer seg snart💜

Elisabeth Gimsøy

13.05.2015 kl.11:09

Bente: Trist at sannheten er slik..Håper akkurat det samme som deg<3 Ha en fin dag videre :-)

Atle Eriksen

14.05.2015 kl.01:39

Det er desverre slik det er. Det er vondt mange ganger.

Kate

14.05.2015 kl.02:25

Kjenner du til Teal Swan? Hun har nettopp vært i Norge og har beskrevet det du sier ganske fint i et blogginnlegg :) http://blog.thespiritualcatalyst.com/oslo-norway/ Hvis du ikke kjenner til henne er det absolutt en dame verdt å kikke nærmere på! :)

Elisabeth Gimsøy

14.05.2015 kl.08:39

Kate: Tusen takk for linken og det var veldig interessant å lese og det var spot on! :-)

Skriv en ny kommentar

hits