Skal vi vaksinere barnet vårt?

Nå for tiden er det veldig mye om vaksinering i media. Og som sagt så har vi ett livet barn som skal igjennom alt dette. Jeg trenger derfor litt hjelp til å bli mer opplyst om dette. Jeg vet dessverre litt for lite om dette annet en at jeg har dårlig magefølelse på vaksiner..Generellt alt som tilføyes kroppen! Men så er det slik at min kjære mann vet også alt for lite om vaksinasjon og vi begge ønsker å vite mer om dette..Han er av den typen som sier at man bare kan høre med en lege eller helsestasjonen mens jeg føler det ikke er riktige folk å spørre..Jeg har ikke i mot disse i det hele tatt men jeg stoler faktisk ikke på dem..! 

Jeg lot Niklas ta alle vaksinene bortsett fra Svineinfluensa-vaksina..I dag er han er frisk og flott gutt..Men med årene synes jeg det har blitt så mange ting som skurrer for meg ang disse sprøytene..

Første gang Elias tok sprøyte var han 3 mnd og den neste da han var 7-8 mnd..Slik jeg husker det så var det bare en sprøyte han skulle ta,men nå er det 2!! Jeg sitter enda den dag i dag og aner ikke hva den 2 sprøyta var! Vi fikk aldri noen valg eller informasjon!..Elias reagerte veldig mye den 2 gangen han tok spørytene..det endte med at vi dro til legevakta på kvelden samme dag som sprøytene ble tatt..Han hadde problemer med å puste, ble veldig tett! Vi fikk til svar at det var nok en reaksjon på vaskina han hadde tatt...Eh..okey! Vi var på kontroll hos helsesøstra noen uker etterpå..Vi fortalte om situasjon og hun sa faktisk ingenting til om dette annet enn at det var synd at han hadde reagert på sprøytene! Hvorfor sier de ikke mer..hvorfor hviler dem så på den vaksina..hvorfor sier dem ikke hva den gjør med kroppen, hvorfor vil de abselutt at vi SKAL ta den? De sier at de vaksineres mot det ene og det andre..men barn blir jo syke..Huff jeg vet så enormt lite om dette kjenner jeg og det er som at vi blir lurt inn i noe som vi egentlig ikke vil..de gir oss ikke disse valgene vi trenger!

Jeg har lest meg litt fast på dette..jeg kommer over så mye og det er vanskelig å bruke filter siden det er så mye! Jeg vil jo ikke at mitt barn skal dø eller ha det vondt..så hva er rett og hva som er galt i møte med dette!? 

Jeg husker selv da jeg skulle ta alt dette med "katteklor" ( Husker ikke hva det heter) også denne BCG sprøyta..Jeg husker jeg tenkte " Dette er bare tull, jeg trenger det ikke" Men jeg var kanskje ung og hva visste jeg...

Jeg tenker tilbake hvor mye mange ting jeg har tilføyd kroppen min som jeg ikke har trengt..og hvor jeg overhodet ikke har vært i kontakt med meg selv pga dette..Hva om vaksiner tar bort det naturlige menneske som vi er..Det eneste jeg tilføye kroppen nå er mini-pillen ( prevensjon) men det kun fordi jeg ikke skal bli gravid nå..Hadde det ikke vært for det så hadde jeg ikke brukt dette..Jeg gikk uten piller,prevensjonsmiddel osv i over 9 år og jeg har aldri følt meg så ren og lett innvendig som i disse årene..Det sier jo bare litt hvor mye vi ikke trenger,tenker jeg! SÅ hva gjør egentlig disse sprøytene med ett lite barn...jeg gremmes litt !

Nå er det jo slik at det er ikke bare jeg som kan ta den avgjørelsen alene med å ikke gi vaksiner til Elias..Så det er ikke bare å si" Ikke gi barnet deres disse tingene" Vi må ha mer konkrete ting å gå etter..Både negative og positive ting med dette..SÅ kanskje noen der ute som ikke har lest seg til ting men faktisk VET mye om vaksiner kan komme med innskudd om dette til oss? Da hadde vi blitt takknemelig! ♥ Det er lov å stille spørsmål rundt dette uten å bli dømt for at man er egoistiske..Vi ønsker bare info :-)

Håper noen der ute kan hjelpe oss :-) Vi ønsker selvfølgelig det beste for vårt barn!
11 kommentarer

ladyaugust

13.02.2015 kl.09:50

Hvis du ser på det litt større bildet av hva vaksiner gjør skjønner man alt litt bedre. De forskjellige vaksinene vi får er det noen få som reagerer på men om man ser på ringvirkningene av hva som skjer om folk dropper vaksiner så er vi tilbake til hvor masse folk blir alvorlig syke og mange dør og vi får epedemier som nå er utryddet i landet vårt skjønner man alt litt bedre. På grunn av vaksinene som de fleste tak er enkelte sykdommer nesten utryddet. Vi fikk koppervaksine og leser man litt om det er ikke alternativet om å droppe ut av vaksinene særlig fristende: Kopper (variola), på eldre norsk også pokker eller små pokker, var en meget smittsom og farlig virussykdom hos mennesker. Kopper var anslått å ha en dødelighet på mellom 20 og 60 %. Det siste tilfellet av naturlig forekommende kopper var i Somalia i 1977.

Mange overlevende ble blinde på ett eller begge øyne, grunnet infeksjoner i hornhinnene. Inkubasjonstiden er på 8?15 dager.

De aller fleste reagerer ikke på vaksinene men jammen reagerer de om de får sykdommen de vaksineres for. Jeg er for vaksiner og mye fordi hvis jeg tenker på alternativet mellom en reaksjon og sykdommen det vaksineres for vet jeg hva jeg foretrekker.

Vaksinene har fått skylden for mye kritikk men uten vaksiner hadde verden sett ut litt forskjellig enn den gjør i dag. Det er jo stort sett alvorlige sykdommer vi vaksineres for, sykdommer vi ikke vil våre barn skal få.

Håper du blé litt klokere.

Ha en fin dag, nå er det jammen helg :)

Elisabeth Gimsøy

13.02.2015 kl.09:55

ladyaugust: Takk for innspill :-)

God helg <3

Vaksinert

13.02.2015 kl.10:52

Vaksiner er viktige for mange grunner, og de mange av sykdommene vi vaksinerer mot er i verste fall dødelig, og mange av de kan medføre alvorlige følgeskader selv om man overlever de. Vaksiner har stort sett milde bivirkninger, som medfører midlertidig ubehag, men som ladyaugust påpeker, så er det ubehaget å foretrekke over å få selve sykdommen man vaksinerer mot. (Det er riktig at noen sykdommer, som f.eks rotavirus, er vel sjelden dødelig, men den gjør jo at små barn slipper å bli veldig syke i flere dager, som ofte fører til sykehusinnleggelse for dehydrering.)

En annen grunn til å vaksinere er fordi ved at så mange som mulig er vaksinert oppnår vi det som kalles flokk-immunisering. Det betyr at selv om smitte av en av de sykdommene vi vaksinerer mot skulle dukke opp, så har den veldig liten mulighet til å spre seg videre. Dette er svært viktig fordi det er ikke alle som kan vaksineres.

Kreftpasienter, mennesker med immunforsvarsykdommer, små barn, og generelt de med utsatte immunforsvar kan ofte ikke vaksineres fordi immunforsvarene deres ikke tåler det. De er HELT avhengige av at resten av oss som kan vaksineres, gjør det, slik at smitte ikke når de, som er dårligst utstyrt til å bekjempe den.

Nå, til hvordan vaksiner fungerer.

Immunforsvaret består enkelt fortalt av to deler. En saktevirkende, og en raskvirkende. Når du blir syk, vil kroppen etterhvert gjenkjenne at den er syk, og begynne å sloss mot infeksjonen. Det er da det utvikles antistoffer, slike at kroppen din i fremtiden gjenkjenner denne sykdommen, og vet hvordan den sloss mot den.

Neste gang du blir utsatt for smitte av samme sykdom, slår den raskvirkende delen av immunforsvaret ditt inn, for nå har den lært å gjenkjenne denne sykdommen, og kvitter seg med den før du blir syk. Det vaksiner gjør er rett og slett å utsette immunforsvaret mot en ufarlig versjon av sykdommen, slik at den rasktvirkende delen av immunforsvaret ditt, dersom du blir utsatt for smitten, umiddelbart kan begynne å angripe sykdommen.

Vaksiner er altså bare en måte å lære opp immunforsvaret til å kjenne igjen en sykdom uten at du selv skal trenge å bli alvorlig syk og dermed også utfgjøre en smittefare for andre.

Noen av sykdommene det vaksineres mot i barnevaksinasjonsprogrammet:

Difteri - potensielt dødelig

Stivkrampe - Høy dødelighet

Poliomyelitt - opptil 10% dødelighet, vanlig følgeskade er varige lammelser

Hib-infeksjon - Hyppig årsak til hjernehinnebetennelse i barn under 5 år

Meslinger - 9 til 23 barn døde her i landet hvert år av meslinger før vaksinasjon ble satt igang. Hjerneskader og blindhet er ikke unvanlige følgeskader

Kusma - Før vaksinasjon var kusma en vanlig årsak til ensidig døvhet

Røde hunder - Stort sett ufarlig, men kan i sjeldne tilfeller føre til hjernebetennelse

Jeg tror de fleste vil være enige om at det er bra at barn slipper å få potensielt dødelige sykdommer og alvorlige etterskader, og at de kan unngå det så lett og forholdsvis smertefritt som en vaksinasjon. Kan av egen erfaring si at jeg synes ikke det gjorde noe å slippe å få disse sykdommene. Ikke husker jeg at jeg ble vaksinert når jeg var liten heller. Nå vaksinerer man riktignok ikke mot tuberkulose lengre som standard (BCG) da denne ikke er så vanlig her til lands, men jeg er glad for den og jeg. Har sett tuberkulosepasienter, og stiller meg ikke i kø for å bli smittet med det, for å si det slik.

Til slutt kan jeg kun snakke for meg selv, men jeg er veldig glad for at jeg ikke utgjør en smitterisiko for en 6-åring som har sloss mot leukemi og som endelig skal få lov til å delta i livet utenfor sykehuset igjen. Fordi det er den 6-åringen som er helt avhengig av at alle vi friske er vaksinerte, sånn at hans eller hennes ødelagte immunforsvar skal slippe å bli utsatt for slikt.

B.F.

13.02.2015 kl.12:32

Her kan du lese om flokkimmunitet som gjør at vaksinasjon ikke bare er en personlig handling, men et samfunnsansvar:

https://no.wikipedia.org/wiki/Flokkimmunitet

Janicke

14.02.2015 kl.10:51

Jeg har en datter på 21 mnd og jeg har ikke vaksinert henne, og kommer heller aldri til å gjøre det. Du kommer nok til å få mange forskjellige svar ang dette "hete" temaet om dagen. Og ja de fleste vil nok si at du bare MÅ vaksinere. Hvem vet egentlig langsiktige bivirkninger av vaksiner??? Hvorfor er dagens barn så syke i forhold til før i tiden? Vet de egentlig om grunnene for kreft, astma, alzheimer, allergier osv....?Det blir mer og mer vaksiner i barnevaksinasjons programmet, til og med mot diare.....Jeg synes det går for langt. Jeg kommer aldri til å injisere vaksiner som inneholder infisert dyreblod/menneskeblod, aluminium, organisk kvikksølv, formaldehyd, frostvæske, celler fra afrikanske aper osv osv osv.......Det er da så langt i fra naturlig som det går an å bli. Og når dem sier at det er så ørsmå mengder....og så da, det blir injiserer det rett inn i kroppen uten mulighet for å komme ut igjen! Ja ett eple inneholder naturlig formaldehyd....men det man spiser kommer ut igjen også. Og det er IKKE egoistisk å ikke vaksinere sitt barn!!! Man har LOV å være skeptisk! Og man MÅ heller ikke slavisk følge saueflokken! Les litt forskning fra leger og forskere som advarer mot vaksiner, 1 sak har alltid 2 sider! Lykke til med det valget du kommer til å ta.PS: Jeg anbefaler på det sterkeste å lese boken Powered by nature, norsk. Denne boken er utrolig informativ og logisk. Handler om stråling, sykdom, vaksiner, mat osv. Hilsen Janicke

preben

16.02.2015 kl.05:34

Det er omsorgssvikt å ikke vaksinere varna sine etter min mening. Folk som er i mot det er endten vare dum rller lite informert.

Mats

17.02.2015 kl.15:29

Janicke,

Jeg skal innrømme at jeg ikke kjenner til de langsiktige bivirkningene av vaksiner. Men jeg kjenner til effekt av Stivkrampe, Poliomyelitt, Tuberkulose, Pneumokokker, Difteri mm? Ting vi blir vaksinert i mot. Hvis du ikke kjenner til disse kan du takke alle som har vaksinert seg oppigjennom årene for at du - bokstavelig talt - slapp å kjenne det på kroppen.

Nå vet jeg ikke hva som står i boken "Powered by nature", men vi kan slå fast at det var mye "powered by nature" på 1700-1900 tallet av virusene selv. Folk døde av disse sykdommene som vi i dag knapt kjenner til, pga at vi vaksineres i mot dette. Å for ordens skyld: Diare er er den største årsaken til barnedød i Kenya (Kilde: http://www.path.org/blog/2014/02/myth-diarrhea-is-rarely-fatal/)

Bare for å få frem ett poeng: Er du i mot å gi deg selv/barnet ditt medisin etter at dere har blitt syke?

Du stiller også spørsmål om "Hvorfor er dagens barn så syke i forhold til før i tiden?". Barn var i høyeste grad syk før i tiden også. Les deg gjerne opp på de nevnte sykdommene. Men ja vi er også syke i dag. Men du verden så mye som vi utsettes for. Vi får i oss mye forskjellig som kommer inn via mat, sminke, shampoo, klær, embalasje, luftforurensning osv. Jeg tror ikke vaksiner er det verste vi utsettes for, og slettes ikke kilden til kreft og alzheimer.

Til slutt vil jeg si Janicke - med respekt - at jeg føler at noen av argumentene dine er basert på enkel synsing. I og med at det er et vanskelig og alvorlig tema anbefaler jeg deg i å lese deg opp litt om vaksiner, for å se hva det egentlig handler om. Du kan begynne med å lese innlegget over postet av: Vaksinert. Å så kan du ta en titt på denne lett underholdene videoen: https://www.youtube.com/watch?v=3aNhzLUL2ys

Nå skal jeg følge saueflokken og få i meg litt mat. Av og til så MÅ man følge flokken!!!

Elisabeth: Jeg kan ikke gi deg noe faglig input på fordeler/ulempler med vaksiner. Men vil anbefale at du sjekker opp hva de forskjellige vaksinene går i mot, og så leser du deg opp mot den aktuelle sykdommen. Det beste med denne problemstillingen er jo at vi har mye historisk data om vaksiner. Dette er noen som har vært utprøvd lenge, og ser vi på statusen til disse sykdommene så er det ingen tvil om at det funker.

Nanna

17.02.2015 kl.23:18

Hei,

Jeg lurer på om du kan hjelpe meg med å se på en savnet-sak?Untatt,det gjelder ikke et menneske,men en katt..Tar du slike oppdrag?

Mvh Nanna

21.02.2015 kl.10:21

Nei - dei trenge ikkje vaksinerast . Vaksiner avler berre meir og nye sjukdommar ( Også kroniske ). Her er det et spørrsmål om tillit eller frykt.Helsing Birgit.Be a lion - dont be a sheep.

Maria

11.03.2015 kl.20:56

Det handler om å ta et valg å stå for det. Velger du vaksine, så vet du det beskytter mot sykdom, men kan gi ukjente bivirkninger. Velger du å ikke vaksinere så kan du hvis du er maks uheldig miste barnet ditt pga sykdom. Ikke mye til hjelp i denne kommentaren, men det er et av livets valg som bare du kan ta:-)

Lykke til med valget:-)

Kate

22.03.2015 kl.00:33

Jeg ville aldri i livet ha vaksinert. Det med flokkimunitet ble forsket på av de som faktisk hadde hatt sykdomen, denne forskningsrapporten ble etterpå brukt som et argument i vaksinedebatten. Forskning blir vridd og vrengt på akkurat der hvor det måtte passe. Jeg kjenner personlig masse folk som mener de er blitt skadet av ulike vaksiner, hvor bare én har fått erstatning(i millionklassen) De andre ble ikke engang hørt da de ville melde fra. Det at du føler at noe skurrer burde du absolutt ta seriøst og finne mer ut av. Ingen andre kan ta avgjørelsen for deg og den avgjørelsen burde du ta med god samvittighet, uansett hva du måtte bestemme deg for. Noen velger å utsette vaksineringen til kroppen er litt mer utviklet. Du kan gå inn på felleskatalogen.no og lese om innhold og bivirkninger(de er faktisk ikke pliktig til å oppgi alt av innhold?helt sykt) Her er noen norske dokumentarer dere kan se, Danmark sender nå i disse dager en helt ny doku om HPV vaksinen og unge jenter som mener de er blitt skadet(er vel snakk om tid før det skjer i Norge også) Denne ble sendt på tv2 https://vimeo.com/7445123 Her er en om den omstidte meningokokkvaksinen https://www.youtube.com/watch?v=9dUCdUi1v8c og her er en om hpv tidligere sendt på NRK http://www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=2335799. Lykke til! :)

Skriv en ny kommentar

hits