Foreldre som kjøper seg ut av ansvaret til sine barn!

Dyre vesker meg her og dyre vesker meg der..Hvor skal dette ende? Hadde egentlig ikke tenkt å bry meg så mye om denne saken der ute..Men det skrives så mye om å passe inn, og da klarer jeg ikke å la vær å bry meg! Jentene brøler ut om at de ikke passer inn om de har ei vekse til 10000 kr, jeg gaper! 

Dette handler om å passe inn i sin egen familie og tryggheten en familie skal gi til dette bortskjemte barnet! Familier som kjøper seg ut av deres dårlige samvittighet til sine barn. Deres hektiske hverdag som gir lite tilstede værelse for sine barn..Det er det handler om! Hvor er egentlig verdiene voksene skal lære sine barn hen? Om de tror at dette er med på å gjøre verden en bedre plass å bo, så tror jeg de skal gå kraftig inn i seg selv og være der ganske så lenge!

Er foreldrene så redde for å såre sine barn med å si nei til dem når de bærer seg over at de ikke passer inn..Stakkars barna mine, de må jo passe inn! Jeg kjenner jeg blir uvel..

Foreldrene kjøper dyre ting for å pynte på deres historie,men sannheten er jo noe helt annet vil jeg tro! Sannheten er jo at de skaper ett bildet av barna sine som ikke er sann, de skaper dårlig egenskaper, de skaper dårlig personlighet..Jeg skjønner ikke at de ikke ser dette! 

I min generasjon så fikk vi abselutt ikke dyre ting da vi var ung, men det betyr ikke at jeg går inn og prøver å gi mine barn alt det jeg ikke fikk som feks dyre ting eller alt de mine barn ønsker seg!

Vi måtte ha en prat med Niklas om akkurat dette fordi han kom hjem fra skolen en dag og fortalte om disse elevene som hadde alt. Lang historie gjøres kort..En gutt hadde alt,men denne gutten fikk aldri hjelp til å gjøre lekser,altså han var ikke skoleflink, han var veldig tøff og stilig mot andre..Så han hadde en holdning på skolen som egentlig roper ut om at han søker trygghet og kjærlighet,men måten han gjør det på er kanskje litt feil..men hva vet han om åssen han skal være mot andre når foreldrene ikke lærer han ting! Ergo de kjøper han ting for å vise alle andre at de bryr seg..altså kjøper seg ut av tilstedeværelsen for sitt barn! Jeg blir helt svett...

Penger kan ikke kjøpe samholdet til ett barn, ikke kjærlighet , ikke omsorg,ikke skolearbeid, ikke det som er viktig for ett barn,nemelig gode verdier som er grunn muren for ett godt liv! Penger gjør at mennesker for en stygg holdning til andre mennesker og livet generelt! Er det greit..?

Det er vår oppgave som foreldre å veilede våre barn på riktig vei,vise dem hva som er galt og riktig, vise dem hva gode verdier er, vise dem at døde ting er overhodet ikke viktig, gi dem selvtilitt til å stå opp for seg selv,vise dem hva glede er, gi dem positive feedback, altså rett og slett gi dem gode følelser ved å være det ekte menneske så godt så mulig! Det hjelper ikke å kjøpe seg ut av dette..

Hvor mange ganger møter vi ikke mennesker med en del penger som faktisk ser ned på oss "vanlige" mennesker som at vi er ikke verdt en dritt i deres øyner! Er det slik vi ønsker å lære våre barn? Jeg bare spørr!

Det er veldig trist at penger skal ødelegge relasjoner mellom mennesker..penger er roten til alt vondt! Enough said!

Peace out

 

3 kommentarer

Trine

05.02.2015 kl.15:20

Er veldig enig med deg, men du skal være veldig trygg på deg selv for å hjelpe ungdomen til å stå i dette presset, hjelpe dem med å finne de viktige verdiene i livet, noe som ikke er lett å forstå når "alle" venninnene fikk iPhone 6 i julegave og vi er så kjipe at hun må nøye seg med sin brukte iPhone 4 :) og få henne til å forstå at vi faktisk ikke gir så dyre julegaver som det, men ønsker heller å spare penger så vi kan dra på koselige ferier og være sammen og besøke familien i DK 😃

Elisabeth Gimsøy

05.02.2015 kl.15:31

Trine: Vi har det akkurat på samme måte! :-) Vi velger heller å oppleve ting sammen som en familie enn å kjøpe ting ??

nn

06.02.2015 kl.21:07

Jeg er veldig enig med deg. Jeg kan ikke se noe positivt med at unge jenter kjøper så dyre vesker. Jeg tenker det er å kjøpe seg bedre selvfølelse og aksept for den man er. Man søker bedre selvfølelse og aksept for den man er utenfra, og det blir på et falskt grunnlag. Jeg tror det vil straffe seg senere. Jeg regner med at disse jentene ikke ser det selv.

Jeg kan forstå lykkefølelsen med å eie en slik dyr veske, og den gode følelsen av at man er verdt noe i vennegjengen. Jeg syns det er trist at en dyr veske er inngangsbilletten til å føle seg verdt noe. Jeg tror når man søker innover så vil man finne alle gode følelser som f.eks lykke, tilhørighet og følelsen av at man er verdifull.

Hvem trenger en veske til 9000 kr, når det er så mye annet man kan være glad for?

Jeg selv ønsker å være med å senke forbruket av materielle ting. Jeg jobber heller mindre, og har litt mer tid med familie. Jeg ønsker å lære barna at det materialistiske er mindre viktig. Slik er det for meg og mitt syn. Jeg forstår at noen er lært opp til å tro at det materielle betyr veldig mye, at man skal tjene mye penger for å ha råd til bl.a dyre vesker.

Jeg håper flere går i retning av at det er andre verdier som betyr mer enn en dyr veske til 9000.

Hvis man er redd for at vesken skal bli stjelt, er min mening at da får man heller la være å kjøpe en så dyr veske. Hvem er det som gidder å kjøpe seg bekymring for 9000 kroner. Det klarer jeg ikke å forstå.

Skriv en ny kommentar

hits