Barn som ikke sover

I morgen er det 1 uke siden vi var hos søvn-eksperten og på en uke har vi fått tilbake søvnen vi ikke har hatt på 9 1/2 mnd..Hva skjedde med livet!? Det er nesten så jeg ikke tørr å skrive ned ting om dette for, det er nesten for godt til å være sant! ♥ I alle disse mnd har vi knapt hadde 3 timer med søvn sammenlagt, ellers har det bare vært ett styr uten like, opp og ned i mente! Vi fikk en lite peke-pinne på hva vi kunne gjøre for å endre dette..først og fremst slutte og amme,pluss og forstå mer av Elias sin sensitivitet..

For en uke siden tenkte vi bare at vi kunne jo bare prøve det men vi satt med 100 andre backup planer visst det ikke funket..Jeg synes det var riktig tungt å vedkjenne at jeg måtte slutte å natt-amme..Det er det koseligste stundene med han tross at man var ett vrak på natta.♥ Og Elias ville ikke ha pupp på dagen,så natta var vår nære tid sammen..Nå skulle pappa ta min plass i denne overgangen..Jeg synes dette var tungt, de som har ammet vet sikkert hva jeg snakker om.Greit å bestemme selv å slutte men det er noe annet når man ønsker å amme. Men vi alle sammen trengte søvn..Pluss at han er så stor nå at han trenger ikke mat på natten. 

Første natta sov jeg på sofan og Elias var mye våken,om jeg ble stressa..JA! Jeg hadde så lyst å gå på rommet og ta over og få han rolig med puppen..Men vi alle måtte stå i det! Andre natten, var mye av det samme som natten før..men da gikk jeg inn kl 02, jeg klarte ikke å holde meg unna..Men jeg ønsket å være tilstede, jeg dekte til maten for han og lå under dyna slik at han ikke skulle lukte mat,men at han fikk kanskje ro ved at jeg var i rommet..Sovna gjorde han uten mamma-kos. Vi fikk klar beskjed fra eksperten at vi ikke skulle ta han opp fra senga,men heller roe han ned i senga..Han skal liksom ikke få belønning for å våkne. Så her har pappa vært helt suveren, for han synes veldig synd i Elias når han gråter, men han står i det og trøster han med hans gode ord og hans rolighet. Dette er også veldig viktig for barn som er sensitive at foreldrene har denne indre roen,om en av oss er stressa eller oppgitt så blir barnet også det og da faller dem ikke til ro.Så her må vi alltid passe på å være i harmoni for at Elias skal ha det best mulig♥

Nå i de to sistene nettene har vi sovet som aldri før, både barn og foreldre! Elias legger seg kl 18 og har sovet uten å våkne frem til kl 02 på natten, da er han litt våken også sovner han av seg selv også har han våknet mellom 0615-0640. Er det ikke fantastisk!?! ♥ Han våkner ikke en gang når vi kommer inn på rommet for å legge oss en gang! Noe han alltid gjorde før, mange ganger så slutta jeg å telle når jeg hadde kommet til 8 gang han våknet på natta, han var hele tiden urolig. Nå ligger han så søtt i sengen sin og er helt rolig.

Bare med litt justeringer og at vi leste oss litt opp på hvordan slike barn har det best mulig så forandret alt seg! I natt så var det Sune som var urolig, nettopp fordi kroppen hans er så vant til å sove lite på natten..Like før jeg putta puppen i munnen hans,slik at han kunne sove hoho :-) Jeg sover som en stein og det er fantastisk og få natta tilbake! Jeg er mer opplagt og har en energi som jeg hadde glemt jeg hadde! Noen snakker om å få livet tilbake, det føler jeg vi har fått nå! ♥ 

Nå gleder jeg meg veldig til å dra tilbake til eksperten i morgen og fortelle om dette og ikke minst takke henne ♥

Ett tips til dere som sliter med samme problem, ikke vær redd for å be om hjelp så fort så mulig. Det er svært tungt å aldri føle seg uthvilt og at du hele tiden går å venter på at dagen skal bli over slik at du kan sove..Man skal jo kose seg med de små, ikke føle at alt er ett slit! 

Barn er hærlig..Så lenge man får søvn :-)
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits